Cum alegem cea mai buna perioada de reduceri pentru vacante?
Cum alegem cea mai buna perioada de reduceri pentru vacante? ➤ Afla cum sa alegi si sa te bucuri de o vacanta ieftina la reducere, la mare sau la munte!
Concediul este acea perioada din an pe care o asteptam cu nerabdare, ba chiar ajungem sa numaram zilele pana cand vom ajunge in destinatia aleasa cu multa grija. Bineinteles, de fiecare data cand mizam pe o anumita locatie trebuie sa avem in vedere obtinerea celui mai bun pret, indiferent daca ne raportam la calatoriile in peisajul autohton sau la un sejur in strainatate.

In continuare va vom oferi cateva sfaturi esentiale pentru ca dumneavoastra sa va bucurati de o escapada mirifica in destinatia dorita, fara sa intampinati uzualele bariere financiare, care adesea limiteaza optiunile de vacanta sau dezechilibreaza veniturile pentru o lunga perioada de timp.
 

Achizitionati-va vacanta din timp


Un prim sfat este sa va achizitionati vacanta din timp, indiferent de destinatie. Nici nu va inchipuiti cate oferte imbatabile de preturi puteti gasi, chit ca ne raportam la biletele de avion sau la optiunile de cazare.

Transportul este fara dar si poate un aspect problematic atunci cand vine vorba despre o destinatie indepartata, avionul fiind in cele mai multe cazuri cea mai sigura si practica optiune.

Bineinteles, daca luam o decizie pe ultima suta de metri riscam sa platim dublu pentru un bilet de avion care in mod normal ar afisa un tarif rezonabil, poate chiar semnificativ redus. Un sejur planificat din timp atrage dupa sine multe avantaje si implica doar o atentie desavarsita asupra perioadelor de reduceri. Afla in acest articol cum sa rezervi un bilet de avion ieftin

De exemplu, vacanta pentru mare, poate fi planificata si rezervata cu macar 5-6 luni inainte, inca din iarna. Pe langa faptul ca vei obtine un discount bun la pret, vei gasi si locuri bune de cazare.

E indicat sa iti faci si o asigurare, in cazul in care din situatii neprevazute medicale, de forta majora nu poti ajunge si sa nu pierzi costul biletului. Unele agentii de turism ofera si aceasta posibilitate.
 

Cum alegeti un city break la tarife scazute?


Da, exista multe perioade avantajoase din punct de vedere turistic, care aduc in prim plan tarife neobisnuit de scazute pentru un city break european sau pentru un sejur exotic intr-o insula indepartata a Oceanului Pacific. Achizitiile in extrasezon inglobeaza cea mai de pret recomandare pe care o poti aplica in momentul in care iti organizezi planul de vacanta.

Aici lucrurile stau deosebit de simplu, fiind de ajuns sa verifici ofertele turistice care impanzesc internetul la orice ora. Spre exemplu, chiar daca ti se pare cale lunga pana cand vei ajunge pe litoralul grecesc, nu strica sa te ingrijesti de cumpararea unui pachet promotional incepand cu luna februarie a aceluiasi an, ba chiar ai putea sa urmaresti preturile din lunile mai, iunie sau septembrie.

Bineinteles, exista o sansa destul de ridicata sa gasesti un vacante ieftine la reducere si pentru varful sezonului, insa s-ar putea sa intampini alte costuri suplimentare in momentul in care ajungi la destinatie. Nu este o noutate faptul ca se practica tarife mult superioare in perioadele aglomerate, cand fluxul imens de turisti acapareaza plajele aurii ale destinatiilor populare, precum Grecia, Bulgaria sau Turcia.

Aceeasi tehnica functioneaza si in cazul escapadelor la ski din preajma sarbatorilor din iarna, a caror planificare din timp poate genera un pret total excelent pentru un buget mediu. Nu doar ca ajungi in ipostaza fericita de a nu plati dublu pentru anumite servicii, insa iti poti amplifica bugetul destinat cheltuielilor adiacente, care nu vor fi deloc de neglijat. Daca dispui de mai mult timp liber poti pune in practica vizitarea anumitor destinatii in perioade libere, cand ceilalti turisti fie se indreapta spre locatiile sezoniere, sau sunt prea aglomerati cu activitatile profesionale.

Exista multe agentii care ofera ponturi uimitoare despre perioadele in care poti obtine cele mai bune preturi raportate la o anumita destinatie de top, cum ar fi orasele multiculturale din peisajul asiatic sau insulele paradisiace la care doar ai visat pana in momentul respectiv, dintre care amintim Fiji sau Bali.

De asemenea, nu va feriti sa verificati tarifele pentru destinatiile foarte indepartate, deoarece singurele cheltuieli semnificative sunt cele raportate la transport. Un bilet de avion relativ scump poate fi compensat prin intermediul unui tarif scazut pentru o noapte de cazare, aspect atestat cu regularitate in tari asiatice precum Thailanda, cele din America Latina sau din Africa.