terenuri agricole

Sa achizitionezi terenuri agricole inseamna sa gandesti in perspectiva, sesizand excelentul potential de afaceri al acestei optiuni pe care chiar si Mark Twain a sustinut-o printr-o fraza memorabila.

„Cumpara pamant, pentru ca nu se mai fabrica”, a spus scriitorul american subliniind importanta terenurilor agricole, iar noi iti vom prezenta in continuare cateva motive pentru care este o idee foarte buna sa devii proprietarul catorva hectare de teren arabil.

Ce afaceri poti incepe daca ai un teren agricol

In conditiile in care hectarul de pamant romanesc inca este mai ieftin decat in alte state, iar cererea pentru hrana este si va fi mereu in crestere, terenurile agricole pot fi valorificate rentabil cu investitii minime.

Astfel, exista afaceri terenuri agricole pentru produse cu o cerere foarte mare, insa a caror oferta e insuficienta. Unele dintre aceste produse sunt plante usor de cultivat, cu costuri mici de intretinere, altele sunt ideale pentru terenurile agricole pe care nu a fost cultivat nimic de mai mult timp, insa cele mai multe au in comun caracteristica profitabilitatii aproape certe.

Exista numeroase exemple de afaceri de succes care au inceput prin achizitionarea unor terenuri arabile, iar progresele tehnologice actuale te asigura ca nu vei fi nevoit sa muncesti precum agricultorii de altadata. Tehnologizarea iti permite sa automatizezi si sa verifici o mare parte din sistemele folosite in ferma ta direct pe calculator sau telefon.

Idei foarte bune de afaceri agricole sunt cele cu plante medicinale si aromatice, precum busuioc, oregano, cimbru, menta sau salvie (foarte usor de cultivat si intretinut), cu afine, coacaze, mure sau catina (arbusti fructiferi prea putin pretentiosi), cu ciuperci, cu ardei iuti (o afacere in plin avant), cu agrise (foarte cautate pe piata externa).

Chiar daca terenul agricol cumparat nu este unul foarte fertil, acesta poate fi valorificat prin afaceri cu ferme de curcani, pui taranesti, iepuri, prepelite, gaste sau gaini ouatoare.

In plus, munca in aer liber, departe de toxica forfota urbana si de alimentele care contin plastic, pesticide si chimicale, conform etichetelor, la ferma ta unde stii foarte bine ce si cum produci, iti va aduce numeroase beneficii in ce priveste sanatatea si starea de spirit.

Terenurile agricole sunt investitii profitabile

Chiar daca terenurile agricole nu sunt active la fel de lichide ca actiunile, preturile acestora se afla de multi ani intr-un trend crescator iar estimarile specialistilor sunt in continuare optimiste. Plasarea unor sume de bani in terenuri agricole romanesti poate aduce randamente foarte bune, in conditiile unui risc minim.

Calitatea solului, pretul scazut in comparatie cu alte tari, subventiile agricole si valoarea in crestere a terenurilor agricole transforma investitia in pamant intr-una profitabila si de viitor.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/wheat-cereal-agriculture-farming-2548652/

carti sub 10 lei

Crezi ca merita investit intr-un teren agricol? Spune-ti parerea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Content is protected !!