Ce ar trebui să urmărim la achiziționarea unui UPS?
Ups-uri cu administrare sau fără administrare? Ce ar trebui să urmărim la achiziționarea unui UPS? Află ce UPS să alegi

Ce este un UPS?


UPS-ul sau Uninterruptible Power Supply este o "baterie" mai mare. Pe langa utilitatea sa principala si anume cea de baterie de rezerva, o alta functie cunoscuta a dispozitivului UPS este cea de protectie a electronicelor(laptop, pc, tv, centrala termica etc.) in cazul perturbatiilor alimentării cu energie electrica.


Ce tipuri de UPS-uri exista?


La ora actuala, pe piata, gasim conform Standardului internaţional IEC 62040-3 urmatoarele tipuri e UPS-uri:
  • Voltage and Frequency Dependent sau offline: UPS-ul depinde de priza. Intra in functiune (comuta pe baterie) numai atunci cand nu mai primeste curent electric.
  • Voltage Independent sau "line interactive": in functie de setarile facute acesta comuta pe baterie numai atunci cand nu primeste destul curent electric.
  • Voltage and Frequency Independent sau dublă conversie: este cel mai performant. Acesta este in modul de baterie non-stop.Este practic un transformator care atunci cand curentul electric vine cu fluctuatii de tensiune trece pe baterie.
Problema lui reprezinta rapiditate de uzura a pieselor, fiind conectat incontinuu.


Ups-uri cu administrare sau fără administrare?

In alta ordine de idei UPS-urile mai sunt categorisite in functie de posibilitatea de a fi administrare de la PC: cu administrare si fara administrare. Este lesne de inteles ca cele cu administrare sunt mult mai bune deoarece va permit setari multiple si urmarirea acestora de la pc.

Pe langa toate aceste aspecte, foarte importante la achizitionarea unui UPS, trebuie sa mai tinem cont si de puterea ceruta de echipamentele ce le vom conecta la el. Practic acesta trebuie sa asigure functionarea, in cazul unor caderi de curent electric, a mai multor aparate.
 

Poate UPS-ul ales de tine sa faca asta?

Unul dintre cele mai vandute UPS-uri este UPS Legrand Niky Line interactive de 800VA cu USB. Deja stim ca este cu administrare /management. Este un UPS ieftin, pretul lui este in jur de 210 lei. Capacitatea de putere este de 400W. Ma pregateam sa zic ca este un UPS offline atunci cand am vazut pretul dar cum in specificatiile produsului nu este mentionat acest aspect, ma bazez pe ce scrie in titlul lui.

Pentru a putea face o comparatie luam unul din cele mai scumpe UPS-uri de pe piata si anume UPS APC Smart RT. Acesta vine inzestrat cu o capacitate de 4000W/5000VA, 2 baterii incluse si alarma sonora. Pe langa cele mentionate APC Smart RT are mult mai multe caracteristici pe care le puteti cere la magazinul de unde doriti sa il achizitionati. Pentru ca probabil v-am facut curiosi, pretul acestuia este in jurul a 17.000 lei.

Dacă ai nevoie de un UPS foarte bun, UPS APC Smart RT este un UPS de top!

Asadar, este indicat sa va protejati echipamentele electronice din casa sau biroul d-voastra folosind un UPS. Asftel va veti proteja electronicele si electrocasnicele de socurile de tensiune.

Mai multe articole
Ce urmărim la achiziționarea unei tablete grafice?

Ce urmărim la achiziționarea unei tablete grafice?

Ce urmărim la achizitionarea unei tablete grafice? Ce sa alegi? Tableta scumpa sau ieftina? Vezi sfaturi utile la achizitia unei tablete buna pentru grafica [Citește tot]

De ce să cumperi un laptop online?

De ce să cumperi un laptop online?

De ce sa cumperi un laptop online? ➤ Cum sa alegi un laptop bun? ➤ Cum cumperi online? ➤ Vezi sfaturi și avantaje [Citește tot]