Ce fel de camere de supraveghere sunt potrivite pentru casa?
Cauți să cumperi o cameră de supraveghere și nu știi care este cea mai bună alegere? Află din acest articol ce fel de camere de supraveghere sunt potrivite pentru casa ta.
Indiferent ca sunteti companie sau persoana fizica, daca doriti protejarea investitiilor si a bunurilor aveti nevoie de un sistem de supraveghere. Odata cu avansul tehnologic din ultimii ani, pretul sistemelor de supraveghere video a scazut acestea devenind accesibile pentru orice persoana care pune pret pe siguranta.

Intalnim camere de supraveghere video peste tot, de la birouri si banci, institutii, pana la case si proprietati private. In ziua de azi, folosirea unei camere de supraveghere aproape ca a devenit o necesitate. Totusi daca ne-am hotarat sa cumparam o camera video de supraveghere, inainte de a cumpara trebuie sa stim ce tip de camera sa alegem: de exterior, de interior, ip, dome, pbz etc in functie de necesitati. In acest articol puteti afla cum sa alegeti cea mai buna camera de supraveghere video.


Ce fel de camere de supraveghere sunt potrivite pentru tine?


Exista diferite tipuri de camere de supraveghere, alegerea depinde de necesitatile fiecaruia.
Este important locul unde va fi montata camera, modul de lucru (zi sau noapte), distanta maxima de vizualizare, rezolutia imaginii, sensibilitatea la lumina etc
 

Tipuri de camere de supraveghere

  • Camere supraveghere de interior;
  • Camere supraveghere de exterior;
  • Camere supraveghere dome;
  • Camere supraveghere wireless;
  • Camere supraveghere mascate;
  • Camere supraveghere cu zoom;
  • Camere supraveghere wi-fi;
  • Camere supraveghere IP;

Cei mai importanti factori tehnici de care trebuie sa tinem seama la achizitia unei camere de supraveghere:
 

Rezolutia

Rezolutia la camerele de supraveghere video este unul din cei mai importanti factori de care ar trebui sa tinem cont la achizitionarea unei camere.
Rezolutia camerelor de supraveghere video analogice se masoara in linii TV, adica numarul de linii orizontale si verticale care se pot distinge pe ecran.
Majoritate camerelor se incadreaza intre 380 linii TV pana la 600 linii TV.
 

Sensibilitatea

Sensibilitatea reprezinta o masura a performantei camerei in conditii slabe de iluminat. Sunt recomandate camerele putin sensibile la lumina.
 

Detectia de miscare

Permite detectarea miscarii in zona supravegheata de camera de supraveghere video.
 

Shutter Speed

Shutter-ul controleaza timpul de expunere la lumina. Pentru redarea imaginilor in care avem obiecte in miscare rapida este recomandat un shutter cu timp de expunere mic. !!! Este important in acest caza sa avem lumina suficienta.
 

Autoamtic Gain Control (ACG)

Compenseaza fluctuatiile de iluminat care duc la scaderea semnalului video.


Camere supraveghere de exterior


Sunt recomandate pentru case, protectia curtii si a imprejurimilor casei, magazine sau depozite.
Echipate cu infrarosu camerele de supraveghere de exterior sunt destinate pentru supraveghere video pe timp de zi si noapte. Nu sunt foarte scumpe, pretul variaza in functie de anumiti factori tehnici (ex distanta maxima la care se poate inregistra, rezolutia) si calitatea.

Distanta poate varia intre 20 de metrii, 100 de metrii sau chiar mai mult.
Avand in vedere ca supravegherea de exterior implica, in cele mai multe cazuri, distante de supraveghere mari se recomanda alegerea camerelor de inalta rezolutie.

Pentru redarea imaginilor in care avem obiecte in miscare rapida este recomandat un shutter cu viteza mare (un timp de expunere redus).

Pentru exterior sunt recomandate camerele wireless si cele IP, deoarece imaginile transmise de camera pot fi urmarite pe internet, de oriunde v-ati afla.