Cum alegi cea mai bună mobilă de bucatarie? Sfaturi si recomandari
Cauți mobila de bucătărie potrivită? Află din articol cum alegi cea mai bună mobilă de bucatarie in funcție de culoare, material, stil, incăpere? Descoperă bucătării, modele frumoase și practice.
Una dintre cele mai mari provocari pentru fiecare dintre noi este atunci cand vine momentul sa ne amenajam bucataria. Si daca am fi tentati sa credem ca o asemenea incapere este foarte usor de amenajat, ei bine intotdeauna vor exista cativa factori importanti care iti vor da ceva batai de cap.
 

În funcție de dimensiunile încăperii și iluminare


In primul rand trebuie sa iei in calcul dimensiunile incaperii, mai apoi modul in care se face iluminarea (naturala sau artificiala prin corpurile de iluminat) la care se adauga alegerea mobilierului de bucatarie la reducere tinand cont de toate trasaturile de mai sus, dar si de culoare, deoarece si aceasta este foarte importanta. Tot aici trebuie sa mai tinem cont ca este foarte important felul in care te simti in bucatarie si starile pe care le ai atunci cand iti petreci majoritatea timpului intr-o astfel de incapere. Iar dispozitia buna iti aduce mereu inspiratie, mai ales ca vorbim despre bucatarie.
 

Alegeți culoarea potrivită


Bineinteles un alt factor important este legat de culoare si de aspectul pe care il detine bucataria pe care ti-o doresti. Cu toate astea in privinta aspectului va puteti orienta catre una dintre cele trei variante de bucatarii si anume: bucataria clasica, bucataria moderna, dar si bucataria modulara.

Pentru fiecare in parte nu trebuie sa uitati de arhitectura camerei, de dimensiuni si de spatiul necesar si aferent pentru fiecare bucatarie in parte. Cat despre culoare trebuie sa aveti in vedere lumina pe care o are respectivul spatiu si in functie de aceasta constanta va puteti alege culoarea preferata atat pentru incapere, cat si culoarea preferata pentru mobila.
 

Bucătăria clasică


De asemenea stim ca pentru bucataria clasica tendinta este sa se pastreze piesele compacte, mari si de cele mai multe ori sunt realizate din MDF sau lemn masiv. Iar in ceea ce priveste culoarea se merge mai mult pe nuantele de maro, nuantele lemnului, cat sa pastreze acel aer chic, dar in acelasi timp sa dea profunzime rafinamentului si elegantei.
 

Bucătăria modernă


Bucataria moderna este la mare cautare, avand in vedere ca in functie de spatiul de care dispuneti va puteti organiza bucataria, astfel incat spatiul de gatit sa fie separat de spatiul unde veti servi masa. De asemenea sunt foarte cautate acele bucatarii de tip insula si care bineinteles dau o alta aliura bucatariei tale.
 

Bucătăria modulară


Si in final bucataria modulara este cautata pentru practicabilitatea pe care o are, iar aici vorbim despre valorificarea spatiului, functionalitate (avand in vedere produsele electocasnice incorporabile), aspect, fexibilitate (este cunoscut faptul ca elementele unei bucatarii modulare se pot muta oricand cu usurinta obtinand un nou aspect al aceleasi bucatarii) si mai mult decat atat amintim si de varietate (ceea ce inseamna ca se pot combina mai multe tipuri de mobilier modular sau chiar diverse corpuri modulare care se aseamana intre ele).
 

Seturile de bucatarie


In prezent sunt foarte apreciate seturile de bucatarie, astfel incat intregul mobilier de bucatarie sa aiba acelasi aspect, arhitectura si nuanta. Insa nu sunt deloc excluse acele piese de mobilier achizitionate separat, iar aici facem referire la masa si scaune, corpuri suspendate, dulap cu diverse sertare sau alte corpuri pe care voi le considerati utile in bucataria voastra.
 

Alegeți materialul potrivit

De asemenea in momentul in care va achizitionati mobila de bucatarie trebuie sa aveti in vedere din ce tip de material este realizata. Iar la acest capitol trebuie sa adaugam tipuri de material precum: PAL melaminat, lemn masiv si MDF, la care se adauga elemente si accesorii metalice.
 

Recomandări bucătării, modele frumoase și practice


Si pentru ca toata lumea sa-si formeze o idee, in cele ce urmeaza am sa va prezint trei seturi de bucatarie din care sa va inspirati pentru propria voastra bucatarie.
 

Set mobilier bucatarie 6 piese Irina

Setul mobilier de bucatarie 6 piese Irina reprezinta o buna varianta pentru acele persoane care isi doresc o bucatarie luminoasa, dar in acelasi timp sa aiba parte si de o mica pata de culoare, dar care sa pastreze acea nuanta a lemnului sau nuanta de cafea cu lapte. Bineinteles cu un astfel de set si de mobilier nu vei mai avea grija in privinta spatiului din bucatarie sau a eficientei pe care o poate avea.

Set mobilier bucatarie 6 piese Irina
 








Bucatarie Spring Fotoamprenta


Bucataria Spring Fotoamprenta este acel set de bucatarie care te va face sa te simti bine si-ti va da starea de bine ori de cate ori vei intra in bucatarie. Avand in vedere culoarea vesela, dar si aspectul pe care il are. De asemenea sunt de parere ca majoritatea doamnelor vor fi incantate sa aiba parte de un asemenea set de mobilier in propria bucatarie.

Bucatarie Spring Fotoamprenta





 






Bucatarie cu fronturi alb lucios Viola


Bucataria moderna cu mobilier alb lucios Viola – de obicei mobilierul alb lucios este cel care atrage pe toata lumea si asta pentru ca prezinta un grad foarte mare al elegantei, rafinamentului si a stilului. Si mai mult decat atat setul de mobilier alb iti va face bucataria mult mai luminoasa, spatioasa si mai incapatoare.

Bucatarie cu fronturi alb lucios Viola









Daca veti lua in considerare toate aspectele pe care le-am descris aici, cu siguranta va veti face propria idee despre cum trebuie sa arate bucataria dumneavoastra, ce tip de mobilier sa alegeti. Si mai mult decat atat daca va atrag sau nu seturile de bucatarie la reducere, pe care le puteti gasi sub diverse forme, culori si variante, nu trebuie sa uitati ca acestea sunt menite sa va acapareze cat mai mult timp in bucatarie.
Bucătării Set la reducere (Vezi toate)

30% Bucatarie Zebra 2.6m MDF Rosu - frezare tulip

Bucataria Zebra 2.6 metri MDF rosu tulip are corpurile fabricate din PAL melam…

3496.78 lei
4995.4 lei

30% Bucatarie Zebra 2.6m MDF verde - frezare dreptunghi

Bucataria Zebra 2.6 metri MDF verde are corpurile fabricate din PAL melaminat …

3558.66 lei
5083.8 lei

30% Bucatarie Zebra 2.6m MDF Cedru - frezare frunza

Bucataria Zebra 2.6 metri MDF cedru frunza are corpurile fabricate din PAL mel…

3496.78 lei
4995.4 lei

30% Bucatarie Alfa 2.6 metri PAL alb cu blat Wenge

Bucataria Alfa 2.6 metri Alba are corpurile fabricate din PAL melaminat alb cu…

2051.98 lei
2931 lei

30% Bucatarie Zebra 2.6m MDF Vanilie

Bucataria Zebra 2.6 metri MDF vanilie simplu are corpurile fabricate din PAL m…

3496.78 lei
4995.4 lei

30% Bucatarie Sofia 1.4 metri cu blat travertin

Bucatarie Sofia / Fronturi PAL melaminat - Varianta 1.4m Culori: Co…

1366.12 lei
1951.6 lei

30% Bucatarie Sofia 1.4 metri cu blat stejar ciocolata

Bucatarie Sofia / Fronturi PAL melaminat - Varianta 1.4m Culori: Co…

1366.12 lei
1951.6 lei

30% Bucatarie Zebra 2.6m MDF Gri - frezare dungi

Bucataria Zebra 2.6 metri MDF gri are corpurile fabricate din PAL melaminat al…

3558.66 lei
5083.8 lei