Cum ne alegem cauciucurile de iarna? Cand este bine sa le schimbam
Afla din articol cum sa alegi cauciucurile de iarna potrivite? Ce dimensiuni ar trebui sa aiba anvelopele? Cand este bine sa le schimbam?
Cei mai multi conducatori auto nu se gandesc la anvelopele de iarna, sau nu dau importanta acestui lucru, ceea ce reprezinta un motiv destul de ingrijorator, doar o parte dintre acestia folosind anvelopele de iarna. Problemele sunt numeroase si destul de complexe.

Ai nevoie de anvelope pentru zapada sau vei trece toate anotimpurile cu un set all-seazon? Ce dimensiuni ar trebui sa aiba acestea? Fara o minima baza de cunostinte, aceste intrebari pot fi descurajatoare, uneori cu consecinte costisitoare pentru a obtine un raspuns si acela gresit.

Acum nu trebuie sa-ti mai faci griji! Am strans pentru tine informatiile cele mai importante pentru a te putea documenta si a lua deciziile cele mai bune, cu privire la anvelopele pentru anotimpul rece. Anvelope pentru zapada sau anvelope pentru toate anotimpurile?

Pneurile pentru toate anotimpurile nu sunt deloc potrivite pentru anotimpul de iarna. Anvelopele pentru iarna sunt facute sa fie rezistente pentru vreme rece, umeda, pentru conditii de gheata si zapada in timp ce anvelopele all-seazon nu sunt bune de nimic. Dacă nu știi ce anvelopă să alegi vezi aici top anvelope de iarna, un top al celor mai apreciate cauciucuri.

 

Cum să alegi anvelopele de iarnă potrivite pentru mașina ta?


Pentru a alege cele mai bune modele de anvelope de iarna, potrivite pentru tipul tau de masina, au fost incercate diferite tipuri de marci. Producatorii au vrut sa ofere soferilor siguranta maxima in conducere, oferind doua tipuri de pneuri, unul pentru anotimpul calduros si unul pentru anotimpul geros.

Schimbarea anvelopelor de vara cu cele de iarna se face in momentul in care temperaturile incep sa scada sub 7 grade. Un profil mai mic de 1,6 mm te poate costa viata. Nu toate produsele noi sunt de cea mai buna calitate.


La alegea produsului trebuie avut in vedere producatorul. Acesta trebuie sa fie consacrat pe piata de produse din domeniu. Indiferent de pret, in primul rand trebuie sa te uiti la DOT, acesta reprezentand indicativul care este notat pe orice anvelopa si care indica anul de fabricatie.

dot anvelope iarna
 





Atenție la anul de fabricație!


Anul de fabricatie inscris pe produs trebuie sa fie mai mic de 5 ani, deoarece dupa aceasta perioada anvelopa nu mai prezinta garantie, aceasta pierzandu-si proprietatile.
Importanta montarii cauciucurilor de iarna este conditionata de starea vremii si a drumului pe care circuli, respectiv polei, gheata sau zapada.
 

Anvelopele de iarnă Dunlop


Anvelopele Dunlop sunt prevazute cu indici europeni excelenti, privind nivelul aderentei pe vreme nefavorabila si indice de consum foarte bun pentru economisirea combustibilului. Dunlop ce combina ultimele tehnologii in materie de anvelope de iarna, permite o manevrare usoara in conditii de zapada si apa, la un nivel destul de performant al tractiunii pe orice suprafata.

Tehnologiile cu care sunt echipate aceste anvelope constau in retinerea unei anumite cantitati de zapada in mijlocul benzii de rulare, pentru a mari siguranta la franare si la accelerare.

 

Anvelopele de iarna Good Year


Anvelopele Good Year permit distante scurte de franare, posibiltati excelente de manevrabilitate si tractiune buna pe zapada. Acestea ofera o tractiune performanta atat pe o suprafata umeda cat si pe una uscata, avand o rezistenta imbunatatita la rulare.

Lamele 2D ce sunt elastice si moi si care se afla in centrul caii de rulare, livreaza o tractiune maxima pe zapada si pe gheata. Blocurile umerilor sunt prevazute cu un numar mare de lamele 3D, imbunatatind aderenta, manevrabilitatea si stabilitatea laterala.

O anvelopa a unui producator consacrat, reprezinta o caracteristica importanta pentru siguranta soferilor dar in acelasi timp si a pasagerilor aflati in dreapta acestora. Anvelopele uzate si de proasta calitate sunt un real pericol atat pentru ocupantii unui autovehicul cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Cand trebuie sa cumperi anvelope, consulta mai intai clasamentele pentru a sti ce sa alegi atat pentru siguranta ta cat si a  celorlalti participanti la trafic.