Idei de amenajare a unei grădini primitoare
Cum să iti amenajezi grădina! Idei de amenajare a unei grădini primitoare. Sfaturi și recomandări
Cei care locuiesc la casa si se bucura de o gradina stiu mai bine ca oricine care este utilitatea acestui spatiu, mai ales in perioada sezonului cald. Exista o intreaga industrie a articolelor dedicate amenajarii gradinilor cat si servicii de specialitate, persoane a caror pasiune pentru decor este una fara margini si-si etaleaza cunostintele si imaginatia ori de cate ori au ocazia. Cu toate astea, cei mai multi dintre noi aleg sa-si amenajeze pe cont propriu gradinile, indiferent ca ne inspiram din munca altora sau dam buzna in magazinele de profil pentru a fi la curent cu noile tendinte.
 

Sfaturi utile pentru amenajarea gradinii


Ideile sunt intr-un numar nedeterminat, insusi acest motiv stand la baza nesigurantei noastre in momentul in care definim un plan de amenajare a gradinii. Suntem in fata a cateva mii sau chiar zeci de mii de proiecte diferite, magazinele de specialitate ne pun la dispozitie o sumedenie de produse, in timp ce gandul ca nu vom obtine un spatiu dominat de confort ne da tarcoale destul de des.

Am selectat cateva aspecte in stransa concordanta cu amenajarile gradinilor si le vom puncta cat mai detaliat, scopul nostru fiind de a va ajuta sa obtineti o gradina amenajata corespunzator, indeajuns de primitoare pentru oaspetii care va calca pragul.
 

Creati un contrast puternic intre verdele gazonului si nuante de flori viu-colorate!


Florile ofera mediului inconjurator o estetica aparte, mai ales daca alegeti culorile potrivite si realizati un mix perfect intre nuante. Bineinteles ca este importanta estetica dar mai ales prezenta acestor plante in gradina voastra, prospetimea si parfumul lor colaborand perfect pentru a defini un spatiu relaxant. Tineti cont de dimensiunile florilor atunci cand le plantati dar si de celelalte plante din imprejurimi, totul pentru a crea un contrast puternic intre verdele gazonului si nuantele viu-colorate ale acestor minuni ale naturii.
 

Creati o atmosfera de poveste fara investitii de anvergura cu ajutorul statuetelor de gradina


Gasiti in piticii de gradina un adevarat aliat in ceea ce priveste umplerea spatiilor libere? Poate ca a venit momentul sa va indreptati atentia catre obiecte mai sofisticate, capabile sa defineasca un cu totul si cu totul alt decor, mai optimist de altfel. La moda sunt statuetele de gradina, personaje desprinse din basme ajutandu-va sa creati o atmosfera de poveste fara investitii de anvergura.
 

Alegeti un mobilier de calitate, rezistent la soare si umiditate


Mobilierul nu ar trebui sa lipseasca dintr-o gradina moderna sau chiar una clasica, caracterizata de prezenta anumitor elemente de natura arhaica. Indiferent de decorul pe care doriti sa il implementati, unul dintre colturile gradinii voastre necesita o atentie sporita, amplasarea unor elegante piese de mobilier oferindu-va prilejul sa petreceti clipe agreabile in compania persoanelor dragi.

Alegeti un mobilier pentru gradina ieftin la reducere, de calitate, rezistent la soare si umiditate, dar si confortabil, esentiale fiind si elementele care sa va ofere umbra atat de necesara in zilele toride din timpul verii.
 

Amplasati corpurile de iluminat pentru a va putea oferi un randament optim cat si o estetica aparte


Nu in ultimul rand, ganditi-va si la serile racoroase in care veti cauta un refugiu in propria gradina, drept pentru care iluminatul ar trebui sa faca parte din planul vostru de amenajare. O gradina primitoare se observa cel mai bine noaptea, corpurile de iluminat necesitand o amplasare adecvata pentru a va putea oferi un randament optim cat si o estetica aparte. Puteti apela la magazinele de profil in vederea achizitionarii corpurilor de iluminat sau puteti improviza, becurile si lumanarile fiind idei de baza de la care puteti porni un plan mult mai complex.