Sfaturi pentru viitoarele mămici pe perioada sarcinii
Cum să ai o naștere ușoară? ✅ Sfaturi pentru viitoarele mămici pe perioada sarcinii! ✅ Sfaturi pentru primele trei luni, al doilea și ultimul trimestru
Momentul sublim din viata oricarei femei este sarcina. Emotiile incep sa creasca pe masura ce burtica creste, apoi se atinge momentul unic din viata viitoarei mamici, adevarata revelatie, emotia care devine suprema atunci cand cpoilul incepe sa miste. Pentru fiinta gingasa care creste zi de zi in uterul ei, mamica uita toate momentele neplacute cu care debuteaza sarcina.

Femeile cunosc faptul ca o sarcina normala dureaza noua luni sau trei trimestere. Primele trei luni se caracterizeaza prin faptul ca apar o serie de schimbari care duc la moment de disconfort, destul de neplacute datorita varsaturilor si greturilor. Greturile apar dimineata, imediat dupa trezire dar pot reveni si pe parcursul zilei.

Cum să ai o naștere ușoară? Sfaturi pentru mămici pe perioada sarcinii:
 

Sfaturi pentru primele trei luni de sarcina

  • Se recomanda o alimentative usoara, in special dimineta si e bine sa se manance putin si des;
  • In timpul sarcinii este nevoie de un aport sporit de magneziu care ajuta la dezvoltarea armonioasa a fatului, la prevenirea avorturilor spontane, la formarea si repararea tesuturilor corpului. Magneziul regleaza nivelul indicelui glicemic din sange, ajuta la reducerea crampelor abdominal si ajuta in cazurile de insomnie;
  • In aceasta perioada pot aparea imflamatii asupra gingiilor care dupa nastere revin la normal.De aceea spalati si periati dintii de doua-trei ori pe zi;
In al doilea trimestru de sarcina, burtica incepe sa creasca vazand cu ochii, cei din jur incep sa observe, bucuria e mare, copilasul incepe sa miste vioi, devine foarte active, loveste cu mamutele si piciorusele. Starea de rau incepe sa dispara, mamica e din ce in ce mai vesela si se simte din ce in ce mai bine.

Important!!
Mamicile incep sa observe ca sfarcurile devin inchise la culoare si se maresc. Isi face aparitia colostru-un lichid usor galbui, un laptic special cu care se va hrani bebelusul dupa nastere in primele zile. Colostru contine anticorpi si are o compozitie speciala foarte importanta pentru sanatatea bebelusului. Uneori, in acest trimestru, datorita carentei de calciu pot aparea dureri sau crampe la picioare.
 

Consumati mai mult lapte sau alte lichide

Mamici, consumati mai mult lapte sau alte lichide care va vor ajuta la atenuarea arsurilor care in aceasta perioada sunt dese si suparatoare!
 

Ultimul trimestru sarcina

In ultimul trimestru sarcina a evoluat sufficient iar mamica incepe sa se simta greoaie, cu picioarele si gleznele uneori umflate. Din cauza greutatii circulatia la nivelul picioarelor este ingreunata si pot aparea varice.

Important!!!
Mamici, nu stati in picioare, iar cand va asezati, cautati o pozitie confortabila si stati cu picioarele ridicate! Se va constata o senzatie de urinare permanenta, uneori pierderi de urina la tusit sau stranutat. Spre sfarsitul acestui trimestru pot sa apara contractii uterine, fara a fi regulate si care nu trebuie sa ne sperie.
 

Din acest moment poate sa apara oricand nasterea pe care sa o asteptati cu bucurie, speranta si incredere. Mamici, trebuie sa aveti bagajul pregatit!