Sfaturi practice pentru o grădină impresionantă
Cum sa iti amenajezi o gradină impresionantă? Vezi sfaturi practice pentru amenajarea grădinii
O gradina cu adevarat impresionanta necesita o atentie aparte iar gradinarii cu experienta stiu mai bine ca oricine acest detaliu. Cu toate astea, nu toti dintre cei care si-au facut o pasiune pentru gradinarit se pot mandri cu o experienta desavarsita in cresterea plantelor sau ingrijirea legumelor, drept pentru care vom apela la cateva trucuri care ne vor ajuta sa ne definim profilul de gradinar si sa obtinem rezultate in concordanta cu munca pe care o intreprindem cu atata placere.
 

Coji de banane pentru rosii mai suculente


Cine s-ar fi gandit ca o banala coaja de banana pe care o aruncam la cosul de gunoi se poate dovedi atat de utila pentru rosiile din gradina noastra?! Specialistii ne recomandam sa pastram toate cojile de banana si sa le uscam la soare, maruntirea si depozitarea acestora la baza tulpinei plantei de tomate ajutand la dezvoltarea unor rosii mult mai suculente.
 

Pagini de ziare sau reviste impotriva buruienilor


Ori de cate ori simtiti nevoia sa protejati anumite plante impotriva buruienilor crescute in exces, va puteti folosi de pagini de ziare. Asezati-le cu meticulozitate in jurul plantelor si acoperiti-le cu un strat de pamant. Buruienilor nu vor mai creste la fel de viguroase, ba chiar putem spune ca legumele sau florile voastre se vor bucura de un sol extrem de curat. Dacă vrei să afli mai multe idei interesante pentru amenajarea grădinii, te invit să citești aici cele mai bune idei pentru amenajarea grădinii.
 

Plantati astfel incat sa aveti o distributie optima a luminii


Cati dintre voi s-au gandit la distribuirea luminii naturale in momentul in care si-a organizat gradina? Chiar daca nu veti fi de acord cu acest principiu, este fundamental ca fiecare planta care se bazeaza pe o cantitate ridicata de lumina in vederea unei evolutii optime sa beneficieze de o pozitionare adecvata. In acest sens, schitati in cele mai mici detalii parcelele si asigurati-va ca plantele mai inalte vor fi pozitionate in zonele din spate, in timp ce straturile frontale vor fi rezervate plantelor ceva mai scunde.
 

Analiza solul inainte de a planta


In vederea unei productii direct proportionale cu munca depusa, trebuie sa stiti faptul ca solul este principala resursa necesara a oricarei plante. O analiza preliminara este fundamentala si va poate ajuta sa descoperiti carentele parcelei voastre, totul culminand cu utilizarea unor ingrasaminte care sa completeze absenta anumitor minerale.